İstanbul Gelişim Üniversitesi

Kariyer Merkezi

Etkinlik Takvimi

Kariyer Merkezi tarafından düzenlenmekte olan "Kişisel Gelişim" eğitimleri tüm öğrencilerimizin, mezunlarımızın ve çalışanlarımızın katılımına açıktır ve ücret talep edilmemektedir.

Katılımak istediğiniz etkinlik adını belirterek kariyer@gelisim.edu.tr adresine bir e-posta göndermeniz yeterli olacaktır. Atölye çalşmalarımızda katılımcı sayısı sınırı vardır. Talebin bu sayıdan fazla olması halinde hemen yeni bir grup oluşturulur.

EKİM - ARALIK 2017 Atölye Çalışmaları

DUYGUSAL ZEKA (I)
14 Ekim 2017
Atölye Çalışması

Duygusal Zeka konusunun ele alınacağı ilk atölye çalışmasının ana amacı; katılımcıların öz farkındalık, öz değerlendirme, öz denetim, özgüven ve öz motivasyon kavramlarına ilişkin bilgilendirmektir.

Katılımcılar, atölye çalışması esnasında dahil olacakları interaktif uygulamalar sayesinde, yukarıda belirtilen temel duygusal zeka yetkinliklerini nasıl geliştirebileceklerine ilişkin bilgi sahibi olacak ve bir eylem planı hazırlacaklardır.

KÜTÜPHANE YOLUYLA BİLİMSEL ARAŞTIRMA (I)
20 Ekim 2017
14.00 - 17.00
Atölye Çalışması

Bilgi patlamasını yaşadığımız bu süreçte, geçerli ve güncel bilgiye ulaşmak hem kolay hem de zordur. Günümüzde birçok bilgi kaynağı ücretlidir ve bu kaynakları taramak için bilgi, teknoloji ve medya okuryazarlığı gibi bir takım becerilerin bulunması gereklidir. Ayrıca "bilginin bilgisi" olarak ifade edebileceğimiz "bilginin nereden ve nasıl edineleceği blgisi" de hayli önem taşımaktadır.

Bu atölye çalışmasında katılımcılar, kütüphane kaynaklarını kullanarak nasıl bilimsel araştırma yapacaklarını uygulamalı olarak öğreneceklerdir. Katılımcıların tablet veya dizüstü bilgisayarlarını getirmeleri önerilmektedir.

ETKİLİ İLETİŞİM
28 Ekim 2017
Atölye Çalışması

Kişiler arası karşılıklı iletişim konusunun ele alınacağı Etkili İletişim atölye çalışmasının ana amacı; katılımcıların etkili iletişim becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamaktır.

Katılımcılar, aktif dinleme, empati kurma, geribildirim verme ve alma, kendini ifade etme ve beden dilini doğru kullanma hakkında bilgi edinecek ve aktif katılımı destekleyen grup çalışmalarda bu bilgileri uygulama fırsatı bulacaklardır.

ZAMAN YÖNETİMİ
4 Kasım 2017
Atölye Çalışması

Zaman Yönetimi atölye çalışmasının ana amacı; katılımcılara hedeflerine ulaşmaları ve başarılı olmaları için eşsiz bir kaynak olan zamanı etkili yönetmelerini sağlayacak bilgi ve becerler kazandırmaktır.

SMART hedefler belirleme, planlama, önceliklendirme, hazırlık yapma ve esneklik konularına odaklanılacak olan atölye çalışmasında katılımcılar, zamanı doğru yönetmeye ilişkin bilgi ve beceriler kazanacaktır.

DUYGUSAL ZEKA (II)
11 Kasım 2017
Atölye Çalışması

Duygusal Zeka ayölye çalışmasının ikincisinde, diğerlerini alamaya ve ilişkileri yönetmeye ilişkin duygusal yeterlilikler ele alınacaktır.

Katılmcılar, empati, hizmet odaklılık, çeşitlikilten yararlanmak, politik bilinç, etki ve ikna, işbirliği, değişim katalizörlüğü ve benzeri sosyal becerileri öğrenme ve uygulama fırsatı bulacaklardır.

KİŞİSEL MARKA
25 Kasım 2017
Atölye Çalışması

Kişisel Marka atölye çalışmasında kısaca, bireylerin sahip oldukları bilgi, beceri ve yetkinlikler ile diğerleri üzerinde bıraktıkları izlenim olarak tanımlanabilecek kişisel markalaşma süreci ele alınacaktır.

Bu atölye çalışmasında katılımcılar, yetenek yönetimi uzmanlarından, kişisel marka oluşturma sürecinin adımlarını öğrenecek ve kariyer hedefleri doğrultusunda başarılı bir kişisel marka oluşturmaya yönelik eylem planı oluşturacaktır.

CV YAZMAK VE MÜLAKATA HAZIRLANMAK
9 Aralık 2017
Atölye Çalışması

Kişisel Marka atölye çalışmasının devamı niteliğinde olan bu çalışma iki bölümden oluşmaktadır. İlk Bölüm: Kendin için bir broşür tasarla, İkinci Bölüm: 7 Dakikada kendini tanıt.

Katılımcılar, Yetenek Yönetimi uzmanlarından bire-bir geri bildirim alma fırsatı bulacaklardır.