Akran Mentor Programı

Akran Mentor Programı

Akran Mentor Kimdir?

Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından oluşturulan ve Merkezce belirlenen ilkeler çerçevesinde farklı bölümlerde öğrenim gören; iletişim becerisi kuvvetli, takım çalışmasına yatkın olan öğrencilerin oluşturduğu; kariyer merkezi çalışmalarında aktif rol alan projeler üreten ve uygulayan, hem sektörü hem de akranları ile iletişim halinde olan bölüm liderleri öğrencilerdir.

Programın Amacı

Akran Mentor programını oluşturmadaki amacımız sosyal gelişimini önemseyen, organizasyon becerisi olan farklı bölümlerden öğrencileri bir araya getirerek potansiyellerini fark ettirmek ve geliştirmektir. Bu kapsamda da mentorlere özel eğitim ve organizasyonlardan yararlanarak iş hayatının beklediği doğrultuda yetkinlik ve becerilerini geliştirebiliyor olacaklardır. Tüm bunları yaparken de akademik alana katkı sunmak adına özel hazırladığımız bu programın işlevselliğini test ederek makale oluşturulacaktır.

Programın Süresi
Akran Mentor programı 2022/2023 eğitim öğretim yılı boyunca ( Eylül/ Haziran) devam edecektir.

Akran Mentor Projesinin Önemi

Bölümlerinin liderlerinden oluşan akran mentorluk projesini diğer çalışmalardan ayıran en önemli nokta deneysel çalışma modeli ile programın kariyer kararı verme ve kariyer stresi değişkenleri ile ilişkisi incelenerek bilimsel bir çalışma ile akademik literatüre katkı sağlamasıdır.

Akran Mentor Belirleme Kriterleri

• İstanbul Gelişim Üniversitesi lisans bölümlerinin 2. ve 3 ve 4. Sınıf öğrencisi olmak.
  • İletişim becerisi güçlü, yeniliklere açık olmak.
  • Tercihen yabancı dil bilen, öğrenci kulüplerinde aktif olan, projelerde aktif rol almak.
  • Sosyal sorumluluk projelerinde yer almış olmak.
  • Gelişime açık, araştırmayı seven, yeni bağlantılar kurmada istekli olmak.
  • Bölümlerinin tanıtımlarında sunumlar hazırlayıp gerçekleştiriyor olmak.
Programın Öğrencilere Katkıları

• Akran Mentöre özel hazırlanan eğitimlerden yararlanma
  • Ücretsiz olarak kendini tanıma envanterinden yararlanma.
  • Kariyer Merkezi organizasyonlarında düzenleme kurulunda yer alma
  • Mentörlük belgesine hak kazanma
  • Sektörel network oluşturma imkanı
  • 21. Yüzyıl yetkinliklerini geliştirme imkanı
  • Danışmanlık, organizasyon planlama becerisi geliştirme
  • Program boyunca en az bir sosyal sorumluluk projesi içinde yer almış olmak.
  • Program sonucunda onlarca sunum, organizasyon gerçekleştirmiş olmak.