Akkuyu NGS Proje Yarışması

Akkuyu NGS Proje Yarışması

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Akkuyu Nükleer A.Ş. iş birliği ile üniversite öğrencileri için Nükleer enerji alanında Proje Yarışması gerçekleştirilecektir.

Yarışma sonucunda;
Birinci olan takıma Rusya’da Nükleer Santral Teknik Gezisi ve Seminer Ödülü,
İkinci olan takıma Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığında Staj Ödülü,
Üçüncü olan takıma Akkuyu Nükleer Güç Santralinde Teknik Gezi Ödülü verilecektir.

Proje Konuları

1. İklim değişikliğine yönelik sürdürülebilir elektrik üretimi, sanayi, ulaşım gibi alanlarda nükleer enerjinin katkısının arttırılması
2. Nükleer enerjinin toplumsal kabulünün geliştirilmesi
· Uygulanabilecek etkin iletişim yöntemleri
· Halkın nükleer enerji ile ilgili tüm süreçlere katkı sağlaması ve katılımı
3. Nükleer güvenlik ve nükleer emniyetin sağlanması
· Nükleer güvenlik ve nükleer emniyet sağlanmasına yönelik yeni yaklaşımlar
· Nükleer güvenlik ve nükleer emniyet kültürünün sağlanması
· Acil durumlara hazırlık ve müdahalede altyapısının geliştirilmesi
· Nükleer tesislerin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinde yeni yöntemler
4. Denizin derinliklerinden uzayın sonsuzluğuna kadar her alanda kullanılan nükleer teknolojide yeni öneriler
5. Kullanılmış nükleer yakıtlarını ekonomiye kazandırılması

* Yetenek Kapısı üzerinden proje yarışması kapsamında dokümanların sisteme yüklenmesi için son tarih 28 Mart 2021’dir. Takımlar bu tarihe kadar proje önerilerini ve başvuru koşullarında belirtilen diğer dokümanları hazırlayarak sisteme yükleyebilecektir. Takımların ilan metnindeki detayları dikkatle okuduktan ve proje önerilerine son şeklini verdikten sonra başvurularını tamamlamalarını tavsiye ederiz.

ytnk kapısı